Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ο νέος ρόλος των επίπλων κουζίνας...


Τα νέα έπιπλα + αξεσουάρ σχεδιάζονται με σκοπό να αλλάξουν δραστικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπαμε μέχρι τώρα την κουζίνα μας. Ο σχεδιασμός τους είναι στενά συνδεδεμένος με τον τρόπο ζωής των σύγχρονων πολυάσχολων οικογενειών + παίρνει άριστα στην
 προσπάθεια του να τους προσφέρει ευκολία + άνεση.

 Η <μητέρα> δεν θα είναι πλέον ο αρχηγός + δικαιωματικός κυρίαρχος της κουζίνας + η κουζίνα δεν θα είναι πια το βασίλειο της. Αντίθετα, θα είναι ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον για ολόκληρη την οικογένεια + τους φίλους της.

Τα μέλη της σύγχρονης οικογένειας δεν τρώνε πάντα μαζί. Συνήθως τριγυρνάνε μέσα + έξω από την κουζίνα κατά τα ίδια ή διαφορετικά χρονικά διαστήματα , ενώ σε πολλά σπίτια, κάθε μέλος μαγειρεύει. Για να υπάρξει δυνατότητα πολλαπλού μαγειρέματος, οι νέες τάσεις σχεδιασμού προβλέπουν, περισσότερες από μια μαγειρικές εστίες. Βλέπουμε ήδη τις κουζίνες με δύο φούρνους, δύο πλυντήρια πιάτων, δύο ψυγεία κοκ + μεγαλύτερο αριθμό νεροχυτών που τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία μέσα στο χώρο (βέβαια,εξαρτάται απο τον χώρο).

Η κουζίνα γίνεται το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού, με ευέλικτα έπιπλα που ικανοποιούν τις ανάγκες του δραστήριου τρόπου ζωής, ένας χώρος για το μαγείρεμα αλλά + για να δεχτεί η οικογένεια τους φίλους της.

Τα Σαββατοκύριακα, η οικογένεια + οι φίλοι, μετά τη διασκέδαση καταλήγουν στην κουζίνα που θα πρέπει να διαθέτει μεγάλους χώρους + άνετα έπιπλα. Αυτά τα έπιπλα σε συνδυασμούς δύο χρωμάτων, είναι το νέο στοιχείο που προσθέτει μια διαφορετική ατμόσφαιρα στη κουζίνα, την κάνει πιο άνετη σε σχέση με την απλή κουζίνα που διέθετε μόνο τα απαραίτητα εντοιχισμένα έπιπλα.

Δεν θα πρέπει βέβαια να παραλείψουμε να πούμε ότι ενώ οι κουζίνες θα συνεχίσουν να γίνονται ολοένα + πιο ευρύχωρες κινδυνεύοντας να γίνουν βαρετές + θορυβώδεις, οι σχεδιαστές πρέπει να είναι προσεκτικοί στο να δημιουργήσουν τις θέσεις + τα χωρίσματα με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν στην κουζίνα μια αίσθηση οικειότητας + θαλπωρής!


Νέα συστήματα ψυγείων, που θα διαθέτουν σε διαφορετικό σημείο στο χώρο, τη συντήρηση, την ψύξη + την κατάψυξη, θα αλλάξουν δραστικά τις κουζίνες κάνοντας το ψυγείο να μην προβάλλει πια ως ένα τεράστιο + ογκώδες αντικείμενο μέσα στη κουζίνα. Τα ψυγεία επίσης, εκμεταλλευόμενα τις νέες τεχνολογίες, θα είναι αυτοματοποιημένα + θα μπορούν ανάλογα με το περιεχόμενο τους να παρέχουν ένα κατάλογο με τις αγορές που πρέπει να γίνουν για τον εφοδιασμό τους, + προτάσεις για το φαγητό που μπορεί να μαγειρευτεί ανάλογα με τα τρόφιμα που διαθέτει το ψυγείο.

Τα πλυντήρια πιάτων θα είναι ανυψωμένα + μπορεί να είναι κρυμμένα σε ειδικές συρταριέρες.

Ερμάρια που μοιάζουν με έπιπλα θα συνεχίσουν να είναι μια αξιόλογη πρόταση + ένας σημαντικός παράγοντας στο σχεδιασμό ενός σπιτιού, γιατί είναι φιλικά + όμορφα.

Τα εντοιχισμένα έπιπλα θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όμως θα υποστούν αρκετά σημαντικές βελτιώσεις. Τα πάνω συρτάρια μπορεί να μεγαλώσουν και να αγγίξουν το πάτωμα , για να επιτευχθεί καλύτερη δυνατότητα πρόσβασης. Οι μηχανισμοί της συρταριέρας θα βελτιωθούν κάνοντας ευκολότερη την αποθήκευση προϊόντων μέσα σε αυτές.

Οι κουζίνες στο άμεσο μέλλον θα σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τις συγκεκριμένες ανάγκες του ατόμου + τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου