Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Πλακάκια - μάρμαρα


Σε περίπτωση που το δάπεδο που έχετε θα το προτιμούσατε να επενδυθεί με πλακάκια ή μάρμαρο, τότε τα πράγματα γενικώς είναι εύκολα. Αρκεί να προσέξετε ότι τα πλακάκια ή το μάρμαρο χρειάζονται ένα καλό υπόστρωμα για να γεμίσει το δάπεδο. Η ανάγκη γεμίσματος δαπέδων υπάρχει
 σε παλιές κατασκευές κατά την ανακαίνισή τους (π.χ. αποξήλωση παλιού ξύλινου δαπέδου + αποκατάσταση υψομετρικών διαφορών για την κόλληση πλακιδίων ή μαρμάρων).
 Σήμερα, για την εκτέλεση αυτών των εργασιών, διατίθενται νέα θερμομονωτικά ελαφρά σκυροδέματα υψηλής τεχνολογίας, που περιέχουν επιλεγμένα ελαφροβαρή αδρανή ειδικής κοκκομετρικής διαβάθμισης, τσιμέντο υψηλών αντοχών + βελτιωτικά πρόσθετα.

Διακρίνονται σε:

1. Θερμομονωτικό ινοπλισμένο ελαφροσκυρόδεμα για απευθείας τοποθέτηση πλακιδίων, ακόμη + σε υποστρώματα που υπόκεινται σε μικρομετακινήσεις (π.χ. μεταλλικές ή ξύλινες κατασκευές).

2. Θερμομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα για απευθείας τοποθέτηση ασφαλτικών μεμβρανών, όπως στη δημιουργία δαπέδων με ενδοδαπέδια θέρμανση.

3. Θερμομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα για απευθείας τοποθέτηση πλακιδίων. Αντικαθιστά πλήρως τη συμβατική τσιμεντοκονία.

4. Θερμομονωτικό ινοπλισμένο ελαφροσκυρόδεμα για απευθείας τοποθέτηση πλακιδίων + κατασκευή ηχομονωτικών δαπέδων.

5. Θερμομονωτικό ταχείας πήξης ελαφροσκυρόδεμα, για απευθείας τοποθέτηση πλακιδίων - ξύλινων δαπέδων (π.χ. σε ανακαινίσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου