Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ελαστικές επικαλύψεις


Η επικάλυψη ενός δαπέδου με μια ελαστική επίστρωση επιφέρει σημαντικότατη βελτίωση στην ηχομονωτική ικανότητα του πατώματος ως προς τον κτυπογενή ήχο. Όσο πιο μαλακή είναι η επίστρωση, σε σχέση με το
αντικείμενο που προσκρούει στο πάτωμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η βελτίωση στην ηχομόνωση.

Oι μοκέτες + μάλιστα όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με κατάλληλα υποστρώματα , είναι από τα εύκολα μέσα για την αντιμετώπιση κτυπογενών θορύβων. Επίσης, επιστρώσεις από φελλό ή βινύλιο, όταν έχουν ένα ελάχιστο πάχος 6 χλστ., είναι αποτελεσματικές για περιπτώσεις στις οποίες είναι αδύνατη η χρήση της μοκέτας.

Η βελτίωση που επιφέρουν τέτοιες επικαλύψεις είναι πολύ μεγάλη στις υψηλές συχνότητες, ενώ είναι μικρή έως μηδαμινή στις χαμηλές. Εντούτοις, το τελικό αποτέλεσμα είναι περισσότερο από ικανοποιητικό όσον αφορά σε κτίρια συνήθους χρήσης (κατοικίες, γραφεία) + για το λόγο αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όπου η χρήση το επιτρέπει. Αντίθετα, επειδή οι χαμηλές συχνότητες δεν βελτιώνονται, θα πρέπει να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα όταν θέλουμε να μονώσουμε τέτοιους ήχους, για τους οποίους αποτελεσματικά είναι μόνο τα εξειδικευμένα πλωτά ή αντικραδασμικά δάπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου