Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Βιβλίο για τον Αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη





Στον οραματιστή αρχιτέκτονα, ζωγράφο, πολεοδόμο και ακαδημαϊκό Δημήτρη Πικιώνη, είναι αφιερωμένο το νέο βιβλίο του Αλέξανδρου Παπαγεωργίου –Βενετά «Δημήτρης Πικιώνης (1887-1968)-Τα χρόνια της μαθητείας μου κοντά του» (εκδόσεις Σήμα) που παρουσιάζεται στις 11 Ιανουαρίου, στις 19:00 το απόγευμα στο
χώρο της έκθεσης για τον Πικιώνη στο Μουσείο Μπενάκη, (στο κτίριο της Πειραιώς), όπου εκτίθεται το μεγαλύτερο μέρος του ζωγραφικού και αρχιτεκτονικού έργου του.

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου-Βενετάς, αρχιτέκτων-πολεοδόμος, ιστορικός της πολεοδομίας και συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων, μαθήτευσε δίπλα στον μεγάλο δάσκαλο στη διάρκεια των σπουδών του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην δεκαετία του '50. 

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιβλίο του : «Ο Πικιώνης ήταν ένας δάσκαλος-μύστης, δεν ήταν ο συνήθης λόγιος καθηγητής πανεπιστημίου. Όσοι ήταν προσδεδεμένοι στην διδασκαλία του θα πρέπει να είχαν αντιληφθεί την εξέχουσα ηθική και διανοητική προσωπικότητα του. Βρίσκονταν υπό την επήρεια της ακτινοβολίας του και τον θαύμαζαν. Προσπαθούσαν να εμβαθύνουν στην διδαχή του». Το βιβλίο του Αλέξανδρου Παπαγεωργίου-Βενετά θα παρουσιάσει ο καθηγητής Γεώργιος Πανέτσος και θα ακολουθήσει διάλεξη του συγγραφέα με θέμα: «Ήθος και χάρισμα: Δημήτρης Πικιώνης, ο δάσκαλος».

Πληροφορίες: Παρουσίαση του βιβλίου «Δημήτρης Πικιώνης (1887-1968)-Τα χρόνια της μαθητείας μου κοντά του», στις 11 Ιανουαρίου, στις 19:00, στο Μουσείο Μπενάκη (στο κτίριο της οδού Πειραιώς).
clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου