Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Σχετικά με τους απορροφητήρες..


Για την σωστή αγορά ενός απορροφητήρα (πόσο m3/h) ,θα πρέπει να έχουμε υπ όψιν τα:


elica


Παράδειγμα: για έναν χώρο ,όπως φαίνεται 3m x 4m πλατος + Η=2,7m (3x4x2,7)x10=324m3/h(κυβικά ανά ώρα---πόσο τραβάει--πόσο είναι η δύναμη/απορροφητικότητας)
Το παράδειγμα δείχνει ,οτι ο απορροφητήρας
 που πρέπει να αγοράσουμε δεν πρέπει να είναι μικρότερος απο 324m3/h  για τον χώρο του παραδείγματος !
Το στύλ του μαγειρέματος παίζει ρόλο δηλαδη:




    όταν έχουμε σχετικά μικρή κουζίνα + ετοιμάζουμε
    κάτι στα γρήγορα ,θα χρειαστούμε απορροφητήρα
    οχι  > 200/300m3/h
   






















       οικογένεια 3/4 ατόμων με νορμάλ μαγειρική
       θα χρειαστεί απορροφητήρα  300/400m3/h




















        για  μεγάλη οικογένεια + με συχνή μαγειρική
        θα χρειαστεί απορροφητήρα  > 600m3/h








Οταν τελειώσετε (σβήσιμο ματιών) το μαγείρεμα  ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩς
αλλά τον αφήνουμε να δουλέψει ακόμη για 5-10min  ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΚΑΛΑ !

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των εστιών + του χαμηλότερου μέρους του απορροφητήρα
πρέπει να είναι 650mm για ηλ/κζ + 750mm για αέριο .
Μην επιχειρήσετε να μαγειρέψετε η να ψήσετε σε ανοικτή φωτιά κάτω απο τον απορροφητήρα !
Οταν βρίσκεται σε λειτουργία τραβάει τις φλόγες στο φίλτρο,επίσης με τα σταγονίδια λίπους
 που απορροφούνται υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς !!

Οταν μαγειρεύετε στις εστίες, ο απορροφητήρας πρέπει να τίθεται πάντα σε λειτουργία,αλλοιώς
οι υδρατμοί που συσσωρεύονται στον απορροφητήρα μπορει να προκαλέσουν σκουριές στην συσκευή.

Ενα φίλτρο γεμάτο με υπολείμματα λίπους σημαίνει κίνδυνο πυρκαγιάς!

Για τον καθαρισμό του απορροφητήρα μην χρησιμοποιείτε συσκευές ατμοκαθαρισμού,ο ατμός
 που παράγεται μπορει να φθάσει σε μέρη της συσκευής απο τα οποία διέρχεται ηλεκτρικό πεύμα + να προκαλέσει βραχυκύκλωμα.

Εαν δεν είναι δυνατόν να απαλλαχθεί ο αέρας έξω,ο απορροφητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φίλτρο
+ να ανακυκλώσει τον αέρα,με αυτόν τον τρόπο ο αέρας + οι καπνοί φιλτράρονται απο τα φίλτρα άνθρακα----τα φιλτρα πρέπει να  τα  αλλάζουμε  2 με 3 φορές τον χρόνο ,ανάλογα τον τρόπο που μαγειρεύουμε.

Ο σωληνας εξαγωγής αέρα να μην είναι < του 125mm !

Ο αεραγωγός θα πρέπει να μην έχει πολλές γωνίες( η κάθε γωνία έχει απωλεια 15%) + στην οριζόντια τοποθέτηση του θα πρέπει να  τηρηθεί ελάχιστη απόκλιση ευθείας 1cm ανα μετρο,έτσι ώστε να μην κυλούν οι υδρατμοί πίσω στον απορροφητήρα !

ΠΡΟΣΟΧΗ---οταν ο απορροφητήρας είναι >απο 500m3/h  η διάμετρος του σωλήνα πρέπει να είναι
                      125mm-150mm! + οχι  100mm !!!! αλλοιώς δεν γίνεται σωστά η απορρόφηση , με αποτέλεσμα να έχουμε  απορροφητήρα 700m3/h με σωλήνα διαμετρου 100mm + να μπουκωνει !



1 σχόλιο:

  1. Καλή θα είναι να γίνει και μια αναφορά για τα φίλτρα άνθρακα όπου όλοι οι απορροφητηρες εχουν τη δυνατότητα να τα αντικαταστήσουν εφόσον βέβαια δεν υπάρχει σύνδεση με το περιβάλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή